Over Ons

Lions zijn vrienden die zich inzetten voor anderen. Wereldwijd zijn er 1,4 miljoen leden waarvan 11.500 in Nederland. Wij organiseren fundraising activiteiten om bijdragen te kunnen geven aan goede doelen. Bij Lions gaan alle ontvangen gelden 100% naar de goede doelen. Wij werken namelijk op basis van vrijwilligheid! We geven ook niet alleen geld; soms bieden we hulp in de vorm van organiserend vermogen.

Goede doelen waar wij afgelopen jaren aan hebben bijgedragen:

  • Gratis voorstelling bij het wintercircus voor eenzame ouderen, kinderen met speciale aandacht en minder bedeelden
  • Wensboom: doe een wens voor een ander of geef iemand op die een bloemetje heeft verdiend
  • Waardebonnen voor Jumbo supermarkt voor de allerarmsten van Etten-Leur
  • Organiseren van staaroperaties en leveren van medische apparatuur in Nepal
  • ClassicMusic4Kids: kinderen kennis laten maken met klassieke muziek
  • Bijdrage voor Het vergeten Kind

Bekijk ook onze website: https://etten-leur.lions.nl/

Welkom aan Oekraieners en Leenfietsen

Uiteaard ondersteunen ook wij de vluchtelingen uit Oekraïne (nu circa 100 in Etten-Leur). Zo hebben de Lions onlangs op initiatief van Met ELkaar samen met de gemeente een bustour aangeboden aan de vluchtelingen om hen Etten-Leur te laten zien (waar zijn de sportvelden, waar zit de dokter, etc). We hebben samen genoten van pannenkoeken in de Leliemolen en een ijsje bij Prego, maar er was ook een heel emotioneel moment: terwijl het volkslied van Oekraïne op het carillon werd gespeeld pakten de vluchtelingen elkaar stevig beet. Nu wordt er nog gewerkt aan de realisatie vanhet beschikbaar stellen van leenfietsen voor bij de 2 opvanglocaties (Vincents en Turfschip). Zo kunnen de vluchtelingen zich wat makkelijker bewegen binnen onze gemeenschap: even naar de dokter, boodschapen doen, naar de sportvelden bij elkaar op bezoek bij de andere opvanglocatie

Circus komt weer naar Etten-Leur!
Ook het circus komt weer naar Etten-Leur! Normaal met Kerst, maar door corona na lange tijd nu in het voorjaar. Wij hebben 20 mei weer voorstellingen afgehuurd voor eenzame ouderen, kinderen met speciale aandacht en minder bedeelden. Door corona was het ook financieel een zware tijd voor circusdirecteur Kevin van Geet. Om hem te ondersteunen en als symbool van onze jarenlange samenwerking hebben wij hem onlangs een nieuw circusdirecteurskostuum aangeboden.
TERUG NAAR TOP